WEES GEZOND

SHOP EEN APPEL

LEDERSOORTEN

Rundleder

Rundleder is een natuurproduct van de koe of stier, is elastisch en zeer sterk. Het gaat dan ook lang mee en is ademend. Zo'n 70% van de lederproducten wordt hier van gemaakt.

Vegan Leder

Netjes gezegd is Veganistisch Leder een imitatie product, het wordt gemaakt van planten en plastic, ook wel bekend als PU (Polyurethaan) leer. Dit is een diervriendelijk product maar is (vanwege het plastic) moeilijk te recyclen.

Appel Leder

Appel leder is net als vegan leder een imitatie product, dit wordt volledig gemaakt van het restproduct van appels, de vezels worden gedroogd en het poeder wordt uiteindelijk vermengd met olieën naar appel leder. Bovendien zien we al initiatieven die het ook van druiven en ananassen kunnen maken.

Als wij de mogelijkheden niet laten zien, hoe kan u dan duurzame ambities krijgen ?

12 Jaar

is appel leder al beschikbaar als duurzaam alternatief.

5,82 KG

CO2 is gereduceerd in vergelijk tot Polyurethaan leder.

Rundleder Techniek & Trucs

Nappa leder is een bekende benaming voor een mooie kwaliteit leder. Gemaakt van het nerfleder en door en door geverfd. Nappa staat bekend om zijn zachtheid en duurzaamheid, het is erg goed bestand tegen beschadiging en daarom zeer geschikt voor klein lederwaren zoals tassen en portemonnees maar wordt ook vaak toegepast in meubels.